Afdelingswedstrijd KNKB schooljongens in Stiens: 3e Prijs!

Na een gezellig ontbijt bij Johan en Willy gaan trainer en kaatsers gezamenlijk naar Stiens. Het is heerlijk weer met en lekker briesje, een mooie kaatsdag dus.

Eerste partij tegen Exmorra, de mannen kaatsen goed zonder veel fouten, tot drie keer toe komt de tegenstander op 6-6 maar weet geen eerst te verzilveren, de eindstand is 0-5 6-6 voor Tzum, nu moeten de perken om gelegd omdat we voor de wind opslaan.De tweede partij is tegen Hommert-Jutrijp na een 1-0 achterstand maken we gelijk op 6-6.
We kaatsen lekker door en komen op 2-2 om vervolgens uit te lopen 2-3 en 2-4 om op 6-6 de 2-5 te pakken. De tegenstander pakt het volgende bordje 3-5 om de aansluitende 4-5 ook nog te maken. Vervolgens loopt Tzum uit naar 6-0, en 6-2 waarna Robin de bal naar de boven brengt, de tegenstander speelt de bal terug waarna Redmer de bal alsnog overtuigend boven slaat, de tweede partij is binnen.

De derde partij is tegen Ried.
We pakken het eerste bordje waarna Ried gelijk maakt. Hierna loopt Tzum eenvoudig uit naar 5-1 mede door veel fouten van de tegenstander maar ook door er te staan als het moet. Vervolgens pakt Ried nog twee bordjes, de laatste op 6-6 door drie mooie zitballen door Redmer. Die in het laatste eerst gewoon nog twee zitballen maakt. Nu liggen er twee kaatsen de eerste op 10 meter, de tweede een meter voor de boven, die beide door Ried worden gepakt. Vervolgens gooit Ried er een bal uit 6-4, de volgende wordt een mooie kaats op 15 meter, helaas gaat ie nu buiten 6-6, hierop slaat Ried boven 5-4. Robin krijgt de opslag, hij slaat de eerste buiten en vervolgens twee zitballen, er komt een kaats van 4 meter en een van 8 meter, de eerste wordt door Steven boven geslagen en de laatste wordt door Robin over de boven geslagen. De derde partij is ook binnen.

De volgende partij is tegen Dronrijp 1.Tzum pakt het eerste bordje. Het volgende eerst staan we 0-6 achter maar weten weer op 6-6 te komen, helaas gooit Steven een goed geprobeerde opslag achterin net kwaad 1-1. Het volgende bordje is na veel fouten van Dronrijp weer voor Tzum. Robin weet uit een lastige opslag vervolgens een mooi kaats te maken. Na twee zitballen een boven bal voor Robin en een zitbal is het ruilen, Steven maakt een mooie zitbal 6-6 waarna Steven helaas de bal weer kwaad gooit, 2-2. In het volgende eerst staan we 6-2 voor als Steven op mag Tzum keert mooi voor de kaats 3-2.
In het volgende eerst staan we 6-4 achter als de bal uit gaat, we staan wéér gelijk 3-3.
Het volgende eerst is voor Dronrijp 3-4. De heren blijven onverminderd positief elkaar coachend kaatsen, mooi om dit zo te zien. Dronrijp weet er ook 3-5 van te maken. Hierna weet Tzum het aansluitende eerst te maken 4-5. Helaas voor Tzum krijgt Dronrijp het laatste bordje ook te pakken.
Een mooie derde prijs, jongens !!! mooi en sportief gekaatst, bedank voor deze mooie kaatsdag en wie weet de volgende keer…., het zit er zeker in.

IMG-20170528-WA0000_resized IMG-20170528-WA0004_resized IMG-20170528-WA0003_resized IMG-20170528-WA0002_resized

Reacties zijn gesloten.