Boerenpartij/nachtkaatsen vrijdag 2 september 2016

ch7a4917Traditiegetrouw wordt het nachtkaatsen de laatste jaren gesponsord door de boeren uit Tsjom en omstreken. Afgelopen vrijdagnacht was het weer zover.

18 tweetallen begonnen om 21.00 uur aan deze nachtelijke partij. Het niveauverschil was door het leeftijdsverschil soms wel groot, en ook kaatsen de dames en heren met elkaar. Dit was terug te zien in de eindstanden van sommige partijen, veel 5-0 en 5-1.

Uiteindelijk werd er steeds spannender gekaatst. De halve finale in de verliezersronde ging tussen Caroline Eijzenga en Jeen Houtsma tegen Gerhardina Talsma en Hessel Westra. Dit ging eerst nog gelijk op, maar Gerhardina en Hessel maakten het daarna redelijk snel uit op 5-2 6-2. Deze zelfde eindstand was te zien in de finale, nu trokken Gerhardina en Hessel aan het kortste eind en waren Erwin Atsma en Petra de Schiffart de winnaars van de verliezersronde.

In de halve finale van de winnaarsronde stonden Andre en Thea tegen over elkaar, samen met hun maat. Andre en Nynke pakten het eerste eerst, Frits en Thea stonden hierna op scherp, maakten weinig fouten en sloegen op 5-2 en 6-4 de kaats voorbij. In de finale moesten ze het opnemen tegen Johan Koster en Jikke Sieperda. Johan en Jikke hadden in de vorige partijen alles al gegeven, de koek was op, Frits en Thea wonnen de finale en mochten met de krans naar huis.

Om 3.00 uur konden de prijzen worden uitgereikt. De volledige uitslag:

Winnaarsronde:

  1. Thea Vietor en Frits Hoekstra
  2. Jikke Sieperda en Johan Koster
  3. Nynke van der Veen en Andre Tamminga

Verliezersronde:

  1. Petra de Schiffart en Erwin Atsma
  2. Gerhardina Talsma en Hessel Westra
  3. Caroline Eijzenga en Jeen Houtsma

Reacties zijn gesloten.