Koningspartij

 27 april 2017  Een koude Koningspartij bij K.f. Wez Wis Tsjom

Op 27 april, Koningsdag, is het kaatsseizoen weer van start gegaan.
Alhoewel de weersvoorspellingen in eerste instantie niet gunstig leken, hebben we het mooi getroffen. Deze dag begon met een traktatie van Arie Smedinga, die vandaag zijn 70e verjaardag mocht vieren. Helaas kon hij door een blessure niet meedoen.

De prijzen voor deze koningspartij zijn gesponsord door Autobedrijf Strikwerda en Loonbedrijf R&H Bakker. De kransen zijn deze dag aangeboden door de jarige Arie.

De welpencategorie is een klein clubje dit jaar, misschien dat er volgend jaar weer wat meer aanwas is.

3 partuurtjes van 2 mochten vandaag uitmaken wie er met de krans naar huis ging.

Het waren best spannende partijen, waarbij zelfs een keer alles aan de hang kwam. Uiteindelijk wisten Dytmar en Dirkje beide partijen te winnen, voor hen een welverdiende eerste prijs, voor Dirkje was dit haar eerste kaatspartij, en dan meteen een krans!

De pupillen is dit jaar de grootste jeugdcategorie. 12 pupillen hadden zich opgegeven. Zij kaatsten in twee poultjes, waarbij de winnaar van elke poule de finale moest kaatsen. Ook was er nog een derde prijs te behalen, dus ook de nummers 2 van elke poule moesten hiervoor nog even in actie. De finale was een broer/zus strijd tussen Jorrit en Luuk tegen Yannah en Teade Wijtze. Jorrit en Luuk zetten meteen goed in, waarna Yannah en Teade Wijtze nog wel even een tandje erbij deden, en nog wat inhaalden. Uiteindelijk mocht dit niet meer lukken en was de wedstrijd op 5-3 6-4 beslist in het voordeel van Jorrit en Luuk.

De derde prijs was voor de dames Marrit en Caprice, zij wonnen van de heren Gerrit Jan en Allard die helaas met lege handen naar huis gingen.

De schooljeugd kaatsten in 1 poule allemaal 3 partijen, er waren 4 partuurtjes van elk 2.

Piter Gerben en Alise wisten alle 3 de partijen te winnen en gingen vandaag met de krans naar huis. Jelmer en Marije mochten de 2e prijs in ontvangst nemen.

Bij de dames stonden 8 partuur op de lijst. Zij kaatsten een normale lijst met winnaars- en verliezersronde. Veel spannende partijen waarbij veel werd beslist op 5-4 of 5-5.
De finale in de winnaarsronde was tussen Corine en Sanne tegen Anita en Nynke. Anita en Nynke liepen eerst wat uit, waardoor Corine en Sanne er even flink voor moesten gaan. En zo waren de rollen later omgekeerd, want op 5-4 6-2 wisten Sanne een mooi zitbal te geven en waren de kransen voor Corine en Sanne. In de verliezersronde moest er nog worden gestreden om een eerste plaats. Jessy en Wybrich wonnen deze partij van Johanna en Houkje.

De heren waren vandaag knap vertegenwoordigd, 6 partuur van 3.

Zij kaatsten in een poule waarbij  ook hier weer de nummers 1 van elke poule de finale kaatste. Dit waren Frits, Cornelis en Redmar uit poule 1 tegen Jelle, Sietze en Wilco uit poule 2. Dit werd nog een zeer spannende partij met 5 eersten gelijk. Hierna maakten Jelle, Sietze en Wilco de partij snel uit, voor deze heren vandaag de krans.

De volledige uitslag

Welpen:

 1. Dytmar de Groot en Dirkje de Boer

Pupillen:

 1. Jorrit Palma en Luuk Weyer
 2. Yannah Palma en Teade Wijtze Palma
 3. Marrit Wielenga en Caprice Tolsma

Schooljeugd

 1. Piter Gerben Palma en Alise Elgersma
 2. Jelmer Wielenga en Marije van der Meulen

Dames
Winnaarsronde

 1. Corina van Wieren en Sanne Strikwerda
 2. Anita Palma en Nynke van der Veen

Verliezersronde

 1. Jessy Greidanus en Wybrich Aardema

Heren

 1. Jelle Cnossen, Sietze Greidanus en Wilco Atsma
 2. Frits Hoekstra, Cornelis Rusticus en Redmar Cnossen

 

 

Reacties zijn gesloten.