Ledenpartij Wez Wis Tsjom op zaterdag 27 mei 2017

Afgelopen zaterdag is er weer sportief gekaatst op het Lyntsjepark in Tzum. Het was prachtig weer, met gelukkig nog een verkoelend windje. S ochtends 10 uur werd het startsein gegeven van de partij, welke gesponsord werd door Hotraco Agri en Wassenaar Transport Berlikum.

In de welpencategorie werd er weer gepould. Iedereen moest een keer tegen elkaar kaatsen.
Meindert Jan en Cheyenne wisten alle 3 partijen te winnen en mochten met de krans naar huis. Dytmar  en Jorick  werden 2e.

De pupillen kaatsten vandaag, op 1 partuur na, met z’n drieën. Ook hier een poultje van 4 partuur. Marrit, Jorrit en Sybrich hebben hier alle partijen gewonnen, voor hen de eerste prijs. Yannah, Simon en Bianca behaalden de 2e prijs.

Bij de schooljeugd waren vandaag 3 partuurtjes van 2. Marije en Alise wonnen vandaag de krans. Ze wisten beide partijen te winnen.

Zowel bij de dames als bij de heren stonden 7 tweetallen op de lijst. Bij de dames  was er in de verliezersronde een spannende halve en hele finale. Anita en Gerbrich moesten in de halve finale tegen Truus en Jessie. Dit ging gelijk op, maar op 5-5 6-2 was de partij beslist in het voordeel van Truus en Jessie. In de finale moesten zij het opnemen tegen Ymkje en Janet. Ymkje en Janet stonden al snel een spel voor. Hierna was de koek op en maakten Truus en Jessie geen foutjes meer en wonnen zij uiteindelijk de 1e prijs.  De finale in de winnaarsronde ging tussen Gerhardina en Sanne tegen Hilda en Wybrich. Ook een spannende partij, maar de kransen waren vandaag voor Hilda en Wybrich.

De heren maakten het minder spannend. In de finale van de verliezersronde moesten Marco en Robin het opnemen tegen Jelle en Harry. Jelle en Harry wonnen dit met gemak, op 5-0 6-2 werd de partij uitgemaakt. De finale in de winnaarsronde was spannender. Hier won het partuur van Gerrit en Roelof. De 2e prijs was voor Steven Koster en Klaas Terpstra.

Om half 4 werden de prijzen, deze keer een bioscoopbon,  uitgereikt door Auke van der Meulen.

De volledige uitslag:

Welpen170527-pupillen

 1. Meindert Jan Zijlstra en Cheyenne Tolsma
 2. Dytmar de Groot en Yorick Tamminga

 

 

 

Pupillen170527-welpen

 1. Marrit Wielenga, Jorrit Palma en Sybrich Westra
 2. Yannah Palma, Simon Benders en Bianca Hiemstra

 

 

 

Schooljeugd170527-schoolj

 1. Alise Elgersma en Marije van der Meulen

 

 

 

 

Dames2170527-dames

Winnaarsronde:

 1. Hilda Meinsma en Wybrich Aardema
 2. Gerhardina Talsma en Sanne Strikwerda

Verliezersronde:

 1. Truus Overal en Jessie Bok

Heren170527-heren

Winnaarsronde:

 1. Gerrit Hiemstra en Cornelis Rusticus
 2. Steven Koster en Klaas Terpstra

Verliezersronde:

 1. Jelle Cnossen Harry Benders
CH7A5705

Reacties zijn gesloten.