Ledenpartij Wez Wis Tsjom zaterdag 17 juni 2017

Afgelopen zaterdag is er weer sportief gekaatst op het Lyntsjepark in Tzum. Het was weer een prachtig kaatsdag met mooie en sportieve wedstrijden. Om 10 uur werd het startsein gegeven van de partij, welke gesponsord werd door Huhtamaki en slagerij Walburg.

In de welpencategorie werd er weer gepould. Iedereen moest een keer tegen elkaar kaatsen.
Deze keer waren Dytmar en Pieter de sterksten, zij wisten alle drie partijen te winnen. Meindert Jan en Cheyenne hebben ook goed gekaatst. Zij wonnen de tweede prijs.

De pupillen kaatsten vandaag een gewone lijst. 7 partuur stonden op de lijst. De finale in de winnaarsronde was deze keer niet zo spannend. Jorrit en Jelmer wonnen met 5-1 en 6-4 van Marrit en Berber. Ook de finale in de verliezersronde was snel beslist. Hier wisten Gerbrich en Allard het te winnen van Yannah en Caprice.

Bij de schooljeugd waren vandaag 4 partuurtjes van 2. Hier is weer erg sportief gekaatst, ook hier een poultje waarbij het na de tweede wedstrijd nog alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk wisten Jelmer en Ingrid drie partijen te winnen. hoewel ze eerst flink achter stonden tegen Marije en Jildau. Deze dames wonnen de tweede prijs met 14 punten. Ook Anke en Eelke wisten 14 bij elkaar te kaatsen, zij hadden echter 1 tegeneerst meer, en vielen dus net buiten te prijzen.

Er hadden zich 16 dames opgegeven, 8 partuurtjes van 2. De finale in de winnaarsronde ging tussen Johanna en Janet tegen Hilda en Sanne. Johanna en Janet kaatsten zeer degelijk en kwamen al snel op een voorsprong. Dit wisten ze door te zetten en wonnen vandaag de krans. De finale in de verliezersronde ging tussen Marnies en Gerbrich tegen Marrit en Thea.  Deze partij werd gewonnen door Marnies en Gerbrich op 5-2 6-2.

Ook bij de heren werd gekaatst door 8 partuur van 2. Hierbij kon het publiek genieten van een  prachtige spannende finale in het winnaarsronde. Cornelis en Bart wisten deze te winnen op de stand van 5-5 6-4 van Klaas en Redmar. De finale in de verliezersronde ging tussen Erwin en Roelof tegen Steven en Tsjidsger. Dit wisten Erwin en Roelof te winnen.

Om 5 uur werden de prijzen uitgereikt door Christine, voor de jeugd een mooie beker, voor de dames en heren een lekker bbq pakket van Slager Walburg.

De volledige uitslag:

Welpen

 1. Dytmar de Groot en Pieter Zijlstra
 2. Meindert Jan Zijlstra en Cheyenne Tolsma

Pupillen
Winnaarsronde

 1. Jorrit Palma en Jelmer Eijzenga
 2. Marrit Wielenga en Berber van der Meulen

Verliezersronde

 1. Gerbrich Koster en Allard Sijbesma

Schooljeugd

 1. Jelmer Wielenga en Ingrid Hiemstra
 2. Jildau Wielenga en Marije van der Meulen

Dames
Winnaarsronde:

 1. Johanna Atsma en Janet Greidanus
 2. Hilda Meinsma en Sanne Strikwerda

Verliezersronde:

 1. Marnies Yntema en Gerbrich Elgersma

Heren
Winnaarsronde:

 1. Cornelis Rusticus en Bart Yntema
 2. Klaas Meinsma en Redmer Cnossen

Verliezersronde:

 1. Erwin Atsma en Roelof Rusticus.

 

 

Reacties zijn gesloten.