KNKB Prins en Prinsessen partij

Op zaterdag 7 juli vond de prins- en prinsessenpartij plaats in Tzum. Dit is een belangrijke wedstrijd voor de categorie pupillen (10&11 jaar). Er deden dit jaar maar liefst 52 jongens mee en 37 meisjes. Onder perfecte weeromstandigheden begonnen de eerste wedstrijden om 9.00 uur. Er zaten spannende en minder spannende partijen bij en iedereen deed goed zijn best.

Bij de jongens ging de finale van de verliezersronde tussen het partuur van Brent Jesse van Beem en Tsjisse Bruinsma tegen Silvan Elzinga en Tjitte Reitsma. Deze partij werd vol overtuiging gewonnen door Silvan en Tjitte. In de finale van de winnaarsronde ging het tussen het partuur van Jelvin Kaper en Edwin Arjen Yska tegen Remco Post en Jurre Reitsma. Deze partij werd met 5-3 gewonnen door Remco en Jurre.

In de verliezersronde finale van de meisjes namen Willianke Sipma en Maud Hellinga het op tegen Mara Anna Kuipers en Marleen Haarsma. Willianke en Maud wonnen deze partij met 5-1. De finale van de winnaarsronde werd gekaatst door Lisanne Scharringa en Marit Bleeker tegen Elske van Straten en Marleen Feenstra. Elske en Marleen waren te sterk voor Lisanne en Marit en wonnen met 5-1

Elk jaar wordt er een prins en een prinses uitgekozen door de commissie. De prins van dit jaar is Jurre Reitsma geworden en de prinses Elske van Straten. Zij mochten een ere rondje maken achterop de golfkar!