Ledenpartij K.F. Wez Wis te Tsjom d.d. 14 mei 2016

IMG_10208

Op zaterdag is er weer gekaatst bij K.F. Wez Wis te Tsjom. Dit keer gesponsord door onze eigen bakkerij de Schiffart en de kinderopvang van Tzum, t.w. Villa Hakuna Matata, Oebele en Krobbehiem.

(klik maar op het plaatje voor de wedstrijdfoto’s)

Er hadden zich helaas maar 3 welpen opgegeven, te weinig om te kunnen kaatsen.
Zij mochten deze dag bij de pupillen, 6 leuke tweetallen, verdeeld over 2 poules, konden nu strijden om de prijzen.
De beide winnaars van elke poule kaatsten om de krans. Dit waren in poule A Berber van der Meulen en Jorrit Palma tegen Bianca Hiemstra en Simon Benders, de winnaar van poule B.
Een spannende wedstrijd die werd gewonnen door Berber en Jorrit.
Ook moesten de nummers 2 van de poule nog beslissen wie er met de 3e prijs naar huis ging. Dit waren uit poule A Gerrit Jan Tolsma en Marije Westra tegen Marrit Wielenga en Folkert Hannema. Marrit en Folkert waren hier niet tegen opgewassen, een derde prijs was voor Gerrit Jan en Marije. Alle 3 de welpjes hadden zich maar mooi in de prijzen gekaatst.

Bij de schooljeugd stonden 5 3tallen op de lijst. Alise Elgersma was helaas uitgevallen, waardoor Janet Greidanus en Siebren Hoekstra met z’n tweeën de strijd aan gingen. Dat het soms niet uitmaakt of je met 2 of 3 kaatst hebben zij deze dag maar even bewezen. Alleen tegen Robin Benders, Francien Yntema en Ingrid konden zij niet op. Voor Robin, Francien en Ingrid was er vandaag dan ook een welverdiende krans, alle wedstrijden wisten zij op hun te naam te zetten. Een tweede plek was er voor Janet en Siebren.

Bij de dames waren vandaag ook 2 poultjes van elk 3 partuur. Ook hier een finale tussen de winnaars van elke poule. Dit waren in poule A Truus Overal en Elisah Vos. In poule B wisten Gerhardina Talsma en Gerbrich Elgersma beide wedstrijden te winnen. Ook de finale wisten Ger en Ger tot een positief einde te brengen. Voor hen de krans. Ook moest de 3e prijs nog beslist. Deze ging tussen Marijke Zijlstra en Petra de Schiffart tegen Siebrich Atsma en Nynke van der Veen. Dit werd een spannende pot, die tot de 3 eersten gelijk opging. Hierna sloegen Marijke en Nynke toe en stoomden door tot 5-3 4-6. Voor hen de 3e prijs.

Er waren vandaag maar 8 heren die het aandurfden, dus 4 tweetallen.
Zij kaatsten in een poule waarbij 2 prijzen te verdienen vielen.
Spannende en minder spannende partijen waren hier te aanschouwen.
Uiteindelijk wisten Cornelis Rusticus en Arie Smedinga alle 3 de partijen te winnen, voor hen was er een eerste prijs. Wieger Palma en Harry Benders (de 3e Benders in de prijzen) hadden 19 punten en behaalden daarmee een 2e plek.

Aan het einde van deze lange kaatsdag konden de prijzen worden uitgereikt. Voor de jeugd was er een cadeaubon, naar eigen wens te besteden. De senioren werden verwend met een heerlijk ontbijt van bakkerij De Schiffart. .

Uiteraard werden de sponsoren bedankt voor hun bijdrage aan deze gezellige en sportieve kaatsdag.

De volledige uitslag:

Pupillen:IMG_11221

1. Berber van der Meulen en Jorrit Palma

2. Bianca Hiemstra en Simon BenderS

3. Gerrit Jan Tolsma en Marije Westra

 

 

Schooljeugd:IMG_11230

1. Robin Benders, Francien Yntema en Ingrid Hiemstra

2. Janet Greidanus en Siebren Hoekstra

 

 


Dames:IMG_10879

1. Gerhardina Talsma en Gerbrich Elgersma

2. Truus Overal en Elisah Vos

3. Marijke Zijlstra en Petra de Schiffart

 

 

Heren:IMG_10897

1. Cornelis Rusticus en Arie Smedinga

2. Wieger Palma en Harry Benders

 

 

Reacties zijn gesloten.