Ledenpartij K.F. Wez Wis te Tsjom d.d. 21 mei 2016

IMG_2668
Zaterdag is er weer gekaatst bij K.F. Wez Wis te Tsjom. Deze partij werd mogelijk gemaakt door ons overleden erelid Siebe Greidanus. De kransen werden gesponsord door Siebe en Ytje Greidanus.

(klik op het plaatje voor de wedstrijd foto’s)

De welpen kaatsten vandaag in poultjes. Er waren 4 partuur. Gerbrich Koster en debutant Meindert Jan Zijlstra wisten alle drie de wedstrijden te winnen en waren dan ook de winnaars van de kransen. Simon Benders en Pieter Zijlstra behaalden met 15 punten de 2e prijs.
Aafke Bakker en Anneke Hannema hadden een leuke spannende partij tegen Marije Westra en Jelmer Eijzenga. 5-5 en 2-6. Voor hen deze keer geen prijs, volgende keer beter!

Ook de pupillen kaatsten in een poul, ook hier een opgave van 4 partuur.
De spanning was hier iets groter. Geen een partuurtje had alle wedstrijden gewonnen, en werd het tot de laatst toe erg spannend. Yannah Palma en Berber van der Meulen hadden 17  punten bij elkaar gesprokkeld, net eentje meer dan Marrit Wielenga en Caprice Tolsma. Voor Yannah en Berber dan ook een tweede plaats. Sido Cnossen en Folkert Hannema kregen met 19 punten de krans omgehangen.

Vandaag bij de schooljeugd weer de meeste opgave. 7 leuke, goed aan elkaar gewaagde partuurtjes waarbij het alle kanten op kon gaan.
Steven Koster en Pieter Tolsma hadden als jongemannen net iets meer in huis en gingen vandaag met de kransen naar huis. Eelke Westra en Marije van der Meulen behaalden de 2e prijs en de suskes Janet en Anke Greidanus hadden de 1e prijs in de Verliezersronde. Zij wonnen in de finale van Francien Yntema en Nienke Bankert.

De senioren kaatsten vandaag in pearkes. 12 partuur op de lijst. Er is sportief en met veel plezier gekaatst, met zo nu en dan flink wat spanning. Ook de finales, zowel in de winnaars- als in verliezers ronde waren grote publiekstrekkers, die eerst als snel beslist leken, maar de nummers 2 kwamen sterk terug, waarbij het tot het eind spannend bleef.

Uiteindelijk waren de terechte winnaars in de winnaarsronde Siebrich Atsma en Sipco Greidanus. Tweede werden Hauke van der Meulen en Anke Zijlstra.
Nog meer spanning in de verliezersronde. Arie Smedinga moest het samen met Tjitske Tolsma opnemen tegen Siebren Kuipers en Truus Overal. Arie en Tjitske liepen snel uit, maar Siebren en Truus lieten het hier niet bij zitten en kwamen terug naar 5-5 4-6. Ze kamen toen net te kort waardoor Arie en Tjitske met de 1e prijs in de V.R. naar huis gingen.
Voor Wilco en Johanna Atsma was er een 3e prijs.

Aan het einde van deze mooie kaatsdag konden de prijzen worden uitgereikt. Voor de jeugd was er een bioscoopbon, voor de heren een bon van de Bol.com en voor de dames een bon van de Etos.
De kransen werden overhandigd door Siebe Greidanus.

De volledige uitslag:

Welpen:      IMG_3625 

1          Gerbrich Koster en Meindert Jan Zijlstra
2          Simon Benders en Pieter Zijlstra 

 

 

 

 

Pupillen:IMG_3628

1          Sido Cnossen en Folkert Hannema
2          Yannah Palma en Berber van der Meulen

 

 

 

 

Schooljeugd:IMG_3640
Winnaarsronde

1          Steven Koster en Pieter Tolsma
2          Eelke Westra en Marije van der Meulen 

Verliezersronde
1         Janet en Anke Greidanus

 

 

Pearkes:IMG_3649
Winnaarsronde:

1          Sipco Greidanus en Siebrich Atsma
2          Hauke van der Meulen en Anke Zijlstra3
3         Wilco en Johanna Atsma

 Verliezersronde:

1          Arie Smedinga en Tjitske Tolsma
2          Siebren Kuipers en Truus Overal

IMG_3661

Reacties zijn gesloten.