Ledenwedstrijd 10 juni 2017

seniorenVerslag ledenwedstrijd van 10 juni 2017

Onder (bijna) ideale omstandigheden werd een volgende ledenpartij gekaatst op het Lyntsjepark te Tsjom. Bijna ideaal omdat de wind nog wel straf aanwezig was. Enkele windschermen op het veld maakte het voor de toeschouwers wat dragelijker op de banken. Deze partij werd gesponsord door Tolsma Bouw en Pluimveepraktijk Noord & Oost.

Bij de welpen waren 3 partuurjes van twee die een poule afwerkten. Allemaal 2x kaatsen en dan de punten optellen en kijken wie de winnaar is. Prachtig om te zien hoe deze kids in de jongste categorie al omgaan met een kaatsbal. Wanneer gewisseld moet worden, bij 6 punten en een kaats of bij 2 kaatsen, moet nog wel verteld worden maar ze doen geweldig hun best. De eerste partij was er meteen één met ‘alles aan de hang’. 5-5 6-6 en een kaats.Cheyenne Tolsma en Yorick Tamminga zetten hun beste beentje voor tegen Meindert-Jan Zijlstra en Dirkje de Boer. De winst ging naar M.J. en Dirkje. Ook hun tweede partij wisten ze te winnen tegen Marije Westra en Redmer v.d. Meulen. Laatst genoemden wisten weer te winnen van Cheyenne en Yorick. De uitslag was dus als volgt;

1e         Meindert-Jan Zijlstra en Dirkje de Boerwelpen
2e         Marije Westra en Redmer v.d. Meulen
3e         Cheyenne Tolsma en Yorick Tamminga

Alle drie de partuurtjes kregen een prijsje. (1 prijs en 2 aanmoedigingsprijzen)

De pupillen en de schooljeugd kaatsten kaatsten in 1 categorie, met 8 partuurtjes van 2, een gewone lijst met afvalronde. Meerdere spannende partijen in deze categorie met in de finale ook ‘alles aan de hang’. De finale ging tussen Anke Greidanus en Berber v.d. Meulen tegen Gerbrich Koster en Sybrich Westra. In eerste instantie redelijk eenzijdig. Gerbrich en Sybrich kwamen op een 5-1 voorsprong waarna een inhaalrace kwam van Anke en Berber. Een superspannende finale was het resultaat. Uiteindelijk wonnen toch Gerbrich en Sybrich deze finale waar het Anke en Berber niet lukte om de kaats voorbij te slaan. De uitslag;

Winnaarsrondejeugd

1e         Gerbrich Koster en Sybrich Westra
2e         Anke Greidanus en Berber v.d. Meulen

Verliezersronde
1e         Eelke westra en Bianca Hiemstra
2e         Marije v.d. Meulen en Teade Wytse Palma

Ook hier de halve lijst een prijs. Dit was mogelijk omdat meerdere categorieën waren samengevoegd. En dit de wens was van de sponsor.

De senioren en dames waren ook samengevoegd. Het kwam zelfs zó mooi uit dat er een pearkekeatspartij van kon worden gemaakt. In een poule van 5 parturen, dus iedereen moest 4 partijen kaatsen. Een prima manier om de dag mee te nemen zogezegd. 1 van de eerste partijen was al meteen een “dreege” waardoor meteen al duidelijk was dat de kaatsdag nog wel even zou duren. Helemaal niet erg natuurlijk!! Als er plezier is vliegt de tijd!!

De uitslag;senioren
1e         Lieuwe Bosch en Douwina Yntema
2e         Sietze Greidanus en Anita Koopmans
3e         Cornelis Rusticus en Janet Greidanus

Op naar de volgende wedstrijd!!! Tot dan!

Reacties zijn gesloten.