Ledenwedstrijd 13 mei

13 mei 2017 2e Ledenpartij  K.f. Wez Wis Tsjom

pearkeOp 13 mei jl. is de tweede ledenpartij gekaatst, gesponsord door de gezamenlijke kinderopvang van Tzum, nl. Oebele, Villa Hakuna Matata, Krobbehiem en It Elfkes Plakje. Zij sponsorden de prijzen voor de kinderen, voor de senioren was dit  Bakkerij De Schiffart.

De dag is niet geheel droog verlopen, gelukkig waren de temperaturen goed en was er weinig wind. Dit maakte weer veel goed.

Bij de welpen stonden 4 partuurtjes op de lijst.  Zij moesten allemaal 3 keer kaatsen. Degene met de meeste punten werd de uiteindelijke winnaar. Dit waren vandaag Ditmar de Groot en Cheyenne Tolsma. Zij hadden 3 keer gewonnen. De 2e  prijs met 16 punten was voor Marije Westra en Jorick Tamminga. Ga zo door welpjes!

12 pupillen hadden zich opgegeven, waardoor er 6 partuur op de lijst stonden. Zij kaatsten in twee poultjes, waarbij de winnaar van elke poule de finale moest kaatsen. Ook was er nog een derde prijs te behalen, dus ook de nummers 2 van elke poule moesten hiervoor nog even in actie. De nummer 1 uit poule 1, Gerrit Jan en Sybrich kaatsten de finale tegen de nummer 1 uit poule 2, Marrit en Bianca. De dametjes waren vandaag in topvorm, zij wonnen met 5-3 6-4. De derde prijs was voor Yannah en Jelmer. In een spannend potje wonnen ze van Jorrit en Berber.

De schooljeugd kaatste vandaag ieder voor zich, 3 keer hadden ze een ander maatje. Jelmer wist als enige vandaag alle 3 de partijen te winnen, voor hem dan ook een verdiende krans. Hierna werd het nog even spannend met optellen. Jildau had 17 punten, voor  haar een 2e prijs.  Marije en Alise hadden ieder 16. Marije had een tegeneerst minder. Zij mocht vandaag de 3e prijs in ontvangst nemen.

Voor de jeugd bestond de prijs uit een Intertoys bon (welpen) en een VVV bon (pupillen en schooljeugd)

Voor de senioren was het vandaag een pearkekeatspartij. 22 pearkes hadden zich opgegeven.

Geen A en B klasse, waardoor in de eerste omloop veel partijen snel afgelopen waren door het niveau verschil. Gelukkig is er dan nog een verliezerwonde waardoor er weer vrolijk verder gekaatst kan worden. De halve finale in de verliezersronde ging tussen Gerhardina en Steven tegen Petra en Sipko. Een spannende partij die werd gewonnen door Petra en Sipko. Zij moesten toen de finale kaatsen tegen Gerbrich en Douwe. Dit was voor hen een tikkie te sterk. Petra en Sipko wonnen op 5-2 6-6.

De finale in de winnaarsronde was vandaag ook geen triller, Frits en Truus wonnen met 5-1 6-2 van Erwin en Elisah. De derde prijs was voor Klaas Meinsma en Annette de Koe.

Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt, Lisette, Michaela, Douwina en Klazien hebben persoonlijk de prijzen aan de jeugd overhandigd. Aukje heeft de prijzen uitgereikt bij de senioren en hen weer verwend met allemaal lekkers.

De volledige uitslag

Welpen:

 1. Dytmar de Groot en Cheyenne TolsmaCH7A9605
 2. Marije Westra en Jorick Tamminga

Pupillen:

 1. Marrit Wielenga en Bianca Hiemstra
 2. Gerrit Jan Tolsma en Sybrich Westra
 3. Yannah Palma en Jelmer Eijzenga

Schooljeugd

 1. Jelmer Wielenga
 2. Jildau Wielenga
 3. Marije van der Meulen

PearkesCH7A9638

Winnaarsronde

 1. Frits Hoekstra en Truus Overal
 2. Erwin Atsma en Elisah Vos
 3. Klaas Meinsma en Annette de Koe

Verliezersronde

 1. Sipco Greidanus en Petra de Schiffart
 2. Douwe Greidanus en Gerbrich Elgersma
 3. Steven Koster en Gerhardina Talsma

 

 

 

Reacties zijn gesloten.