Prins- en prinsespartij (KNKB) 8 juli

Zaterdag 8 juli zijn alle jongens en meisjes pupillen naar Tsjom afgereisd om te strijden voor de titel van Prins of Prinses.

Van onze eigen vereniging waren er maar liefst vijf deelnemers die op de lijst stonden! Gerbrich, Marrit, Yannah, Simon en Jorrit hebben een prachtige dag gehad! Zij zien vele kaatsvelden maar vandaag was het een echte thuiswedstrijd wat toch ook altijd wel weer voor de nodige spanning zorgt maar toch ook voor erg veel plezier!

Op de lijst waren maar liefst 5 welpen jongens vertegenwoordigd en 1 welpen meisjes, wat op zich al super knap is dat zij mee kunnen doen op dat niveau.

MEISJES

Bij de meiden was er een mooie lijst van 19 partuur. Ook de parturen waren prachtig verdeeld over de lijst waardoor er veel spannende wedstrijden waren en enkele favoriete dames er in de tweede omloop al ‘af’ waren.

In de verliezersronde waren het Monique Postma en Marije van der Molen die de derde prijs hadden gewonnen.

De finale in de verliezersronde moesten Elske van Straten en Nadya Rinske Mouffakir het opnemen tegen Yannah Palma en Femke Alberda. Dit kon alle kanten op, vele eersten werden gespeeld op 6-6. De meiden lieten een mooie sportieve wedstrijd zien en uiteindelijk waren het Elske en Nadya die de eerste werden met een uitslag van 5-2 6-6.

Voor Yannah en Femke een mooie tweede prijs in de verliezersronde.

In de winnaarsronde waren het Dido Iedema en Noa Elzinga die de derde prijs wisten te behalen.

De finale in de winnaarsronde stonden de parturen van Ilse Marije van Beem en Marije Bokma tegen over het partuur van Eline van Dijkhuizen en Fardau Krottje. Op ‘papier’ kondigde zich al een spannende partij aan en dat was het ook. Werkelijk om elk punt werd er door de dames gestreden. Maar uiteindelijk waren het Eline en Fardau die de eerste prijs hebben verdiend in een mooie uitslag van 5-2 6-6! Prachtig voor de meiden! Eline is unaniem door de commissie uitgeroepen als prinses vandaag!

Alle meiden van harte gefelicitieerd!

Bij de jongens was de lijst wat langer, maar liefst 30 parturen stonden op de lijst! Door afmelding van een deelnemer werd de lijst enigszins veranderd.

JONGENS

De jongens hebben ook zeer sportief gekaatst!

In de verliezersronde waren er twee derde prijzen die zijn gewonnen door Remco Yska en Jorrit Palma en door Jens Kooistra en Luuk Zwaagstra.

In de finale in de verliezersronde moest het partuur van Arjen Bauke Hofstra en Jesse Greidanus het opnemen tegen het partuur van Arjen Stremler en Bjorn Idsardi. In een mooie wedstrijd die eindigde in 5-3 6-6 waren het Arjen en Bjorn die wisten te winnen. Voor hen de eerste prijs en dus voor Arjen Bauke en Jesse de tweede prijs.

In de winnaarsronde werd volop gestreden in de halve finale om een plekje voor de finale. Het waren Jan-Tymen Eisma en Jeroen Schinkel samen met Stijn Vincken en Edwin de Vries die de derde prijs wisten halen.

De finale ging tussen het (favoriete) partuur van Matthys Renema en Sjouke Beimers tegen Pieter den Breejen en Jorrit Hiemstra.

Wat een mooie wedstrijd hebben de heren laten zien. Er werd werkelijk om elk punt gevochten. Een wedstrijd met vele prachtige uitslagen richting de boven.

Op een stand van 4-4 en 6-6 was het partuur van Matthys en Sjouke die een lichte voorsprong kregen in een stand van 5-4. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 5-4 en 6-5 door een prachtige zitbal.

Een welverdiende eerste prijs voor Matthys en Sjouke en Pieter en Jorrit hebben een mooie tweede prijs gewonnen.

De commissie moest bij de jongens wel even in beraad over het toekennen van de prins-uitreiking. Het is Matthys die uitgeroepen is als prins, vooral door zijn degelijk en rustig beheerste kaatsen.

Alle jongens gefeliciteerd, en zeker de twee welpen die in de prijzen zijn gekomen!

Traditiegetrouw werd er nog een ere rondje gereden in de ‘golfkar’ op het kaatsveld met de prins en prinses!

We hebben een prachtige dag gehad die begon met vele regen maar dat waren we op het einde van dag al weer vergeten!

Dank voor alle (25!) vrijwilligers vandaag en de sponsors Juwelier Kramer en Voerleverancier De Heus

De kinderen hebben allemaal prachtige kettinkjes gewonnen wat ze erg mooi en bijzonder vinden.

Vrijwilliger Lieuwe Bosch heeft weer vele foto’s gemaakt die op deze site te bewonderen zijn.

CH7A3783 CH7A3792 CH7A3826 CH7A3830

Reacties zijn gesloten.