Prins- en prinsessenpartij 17 augustus 2019

Vandaag begon de dag regenachtig en winderig. Zelfs de kwaadpalen bleven niet overeind staan en moesten worden vervangen door kleinere stokken. Om 10 uur werd de wedstrijd geopend. Voordat de wedstrijden los gingen werd er eerst nog gezongen voor de jarigen. Bij de jongens konden alle parturen los. Bij de meisjes de eerste 10 parturen.

klik op het plaatje voor de wedstrijdfoto’s

De wind had vandaag veel invloed op het spel. Vooral de opslag werd hierdoor beïnvloedt. Daardoor ontstonden er spannende en mindere spannende partijen. Bij de jongens werd er fanatiek gekaatst. Ondanks de wind en de regen bleven de jongens moed houden en gingen ze er flink tegenaan. De eerste twee omlopen werden snel gekaatst. Vanaf de derde omloop werd het steeds spannender. Midden op de dag won de zon het van de regen en werd het mooi kaatsweer. In de verliezersronde werd er gekaatst om 3 prijzen. De derde prijs is gewonnen door Jort de Kroon (Dronrijp) en Jelmar de Vries (Winsum). In de finale van de verliezersronde ging het tussen Jurre Dijkstra (Menaam) en Niek Bijma (Arum) tegen Brent Jesse van Beem (Dronrijp) en Jesse v.d. Wal (Witmarsum). Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen Brent Jesse en Jesse.

Bij de winnaarsronde werd er ook gekaatst om 3 prijzen. In de spannende halve finale namen Rudmer Faber (Achlum) en Jesse Greidanus (Winsum) het op tegen Harmen-Jacob Postma (Waaksens) en Jorrit Palma (Tzum). Harmen-Jacob en Jorrit wisten deze partij te winnen met 5-4 6-0 en mochten de finale kaatsen tegen Sjoerd van der Schaar (Oudebildtzijl) en Rens Hoekstra (Sint Annaparochie). Het leek erop dat Sjoerd en Rens met de winst ervan door zouden gaan want ze stonden met 4-1 voor. Harmen-Jacob en Jorrit gaven de moed niet op en maakten het gelijk tot 4-4. Hierna hebben Harmen-Jacob en Jorrit doorgepakt en wisten ze te winnen met 5-4 6-4. Jorrit Palma is uitgeroepen tot de prins van deze partij.

Bij de meisjes waren er veel spannende partijen. Ook de meisjes kaatsten ondanks het weer fanatiek door en streden voor elke bal. In de verliezersronde werd er gekaatst om 2 prijzen. De finale ging tussen Fenna Hoekstra (Sint Annaparochie) en Jeldau Koopmans (Lollum) tegen Lisanne Venema (Lollum) en Noëlle Hiddinga (Sint Annaparochie). De dames hebben gestreden tot de laatste punten en met 5-5 6-6 wisten Lisanne en Noëlle te winnen door de bal voor de kaats te keren. In de winnaarsronde waren er maar liefst 4 prijzen te verdelen. De twee derde prijzen gingen naar Marrit Bruinsma (Dronrijp) en Nina-Claire Wijning (Sint Annaparochie) en Brecht Renema (Heeg) en Michelle Gerjanna Sijtsma (Wetsens). De finale werd gespeeld door Ineke de Vries (Hallum) en Maud Helling (Dronrijp) tegen Rianne Osinga (Ingelum) en Sophie Kroondijk (Sint Annaparochie). Ook hier werd om elke punt gestreden maar Ineke en Maud waren te sterk. Zij wonnen deze wedstrijd en Maud Helling is uitgeroepen tot de prinses van deze partij.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door juwelier Kramer Franeker en de Heus diervoeders.

Jongens

Winnaarsronde                                                          Verliezersronde

1. Harmen-Jacob Postma (Waaksens)                     1. Brent Jesse van Beem (Dronrijp)

Jorrit Palma (Tzum) Prins                                         Jesse v/d Wal (Witmarsum)

2. Sjoerd van der Schaar (Oudebildtzijl)                   2. Jurre Dijkstra (Menaam)

Rens Hoekstra (Sint Annaparochie                          Niek Bijma (Arum)

3. Rudmer Faber (Achlum)                                       3. Jort de Kroon (Dronrijp)                 
Jesse Greidanus (Winsum)                                      Jelmar de Vries (Winsum)

Meisjes

Winnaarsronde                                                          Verliezersronde

1. Ineke de Vries (Hallum)                                        1. Lisanne Venema (Lollum)

Maud Hellinga (Dronrijp) Prinses                             Noëlle Hiddinga (Sint Annaparochie)

2. Rianne Osinga (Ingelum)                                      2. Fenna Hoekstra (Sint Annaparochie)

Sophie Kroondijk (Sint Annaparochie)                      Jeldau Koopmans (Lollum)

3. Marrit Bruinsma (Dronrijp)

Nina-Claire Wijning (Sint Annaparochie)

3. Brecht Renema (Heeg)Michelle Gerjanna Sijtsma (Wetsens)

Reacties zijn gesloten.