Start kaatsseizoen 2021

Het is alweer april en dat betekent dat het kaasseizoen voor de deur staat! We hopen dat jullie allemaal weer zin hebben om te kaatsen! Helaas heerst Corona nog steeds en zullen we ons aan de maatregelen moeten houden. Via deze weg willen we jullie over het één en ander informeren.  

Noteer alvast maandag 3 mei in de agenda. Dan staat, onder voorbehoud, onze algemene ledenvergadering op de planning. Deze zal online georganiseerd worden via Teams. Verdere informatie over de ledenvergadering volgt binnenkort.  

Daarnaast zijn jullie gewend om het Keatsnijs rond deze tijd van het jaar in de brievenbus te ontvangen. Helaas was en is er nog veel onzeker over de maatregelen omtrent Corona, vandaar dat we besloten hebben om het Keatsnijs boekje dit jaar niet uit te brengen. We zullen jullie via de mail op de hoogte houden van alle belangrijke informatie.  

Gelukkig kunnen we steeds een beetje meer. Zo mogen de Dames en Heren tot en met 26 jaar weer trainen en competitiekaatsen. Voor zowel Dames als Heren, zal dit plaatsvinden op de maandagavond. Om 19.00 uur begint de training en het competitiekaatsen zal starten om 19.30 uur. De eerste training staat gepland op maandag 19 april.  

Daarnaast mag er ook getraind worden bij de jeugd! De trainingen zullen plaatsvinden op dinsdagavond. Vanaf dinsdag 13 april gaan we weer los! Zorg ervoor dat je je opgeeft voor 6 april. Meer informatie over deze trainingen is te lezen op de flyer in de bijlage. Daarnaast wordt er donderdagavond 15 april om 18.30 uur gestart met het competitiekaatsen voor de welpen, pupillen en schooljeugd.  

De wedstrijden binnen de eigen verenigingen mogen doorgaan tot en met 26 jaar. Dit betekent dat er bij de jeugd gekaatst kan worden! Ook bij genoeg deelname, kan er tot en met 26 jaar ook bij de senioren gekaatst worden. De KNKB zal alle wedstrijden tot 4 juni niet laten doorgaan.  

Een volgend belangrijk punt is dat er dit seizoen in dezelfde categorieën wordt gekaatst. De leeftijdsgrenzen worden met een jaar opgeschoven. Hierdoor worden spelers tot 18 jaar beschouwd als jeugd. Zie onderstaand schema:  

Jongens en Meisjes (JO en MO 18) 15 en nog geen 18 jaar 
Schooljongens en –meisjes (JO en MO 15) 13 en nog geen 15 jaar 
Jongens en meisjes pupillen (JO en MO 13) 11 en nog geen 13 jaar 
Jongens en meisjes welpen (JO en MO 11) 9 en nog geen 11 jaar 
Jongens en meisjes kabouters (JO en MO 9) Nog geen 9 jaar 

Ten allen tijden geldt: denk aan de Coronamaatregelen! In de bijlage staat een poster, waar alles op terug te lezen is.  

En tot slot: Johanna zal na dit seizoen afscheid nemen. Lijkt het je leuk om het kaatsbestuur te versterken?! Stuur dan even een mailtje! Alle hulp is welkom!  

We kijken uit naar een sportief, gezellig en fanatiek kaatsseizoen! 

Zijn er nog vragen, mail gerust! 

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur K.F. Wêz-Wis Tsjom  

Reacties zijn gesloten.