Verslag nachtkaatsen

Op 20 augustus om 20.00 uur mochten we starten met het nachtkaatsen. “ De Boerenpartij”, zoals de naam al zegt, wordt door de boeren van Tzum gesponsord. Marieke heeft van dit sponsorgeld leuke boeren boodschappen pakketjes bij de Jumbo gehaald. Iedereen die ouder is dan 12 jaar mag meedoen, ook wanneer je niet lid bent.

Wat hadden we een geluk wat het weer betreft, het was droog en zelfs ’s avonds nog aangenaam warm.  
Bij de opening heeft Johanna de dames, die 3e waren geworden bij de Ald meiers partij, nog een presentje aangeboden voor hun goede prestatie. 

Er was erg veel opgave, 42 kaatsers om precies te zijn. Er konden 14 parturen van 3 personen gevormd worden. Wat zaten er leuke parturen tussen, iedereen leek het ook enorm naar zijn zin te hebben en werd veel gelachen. Er was een leuke sfeer op en rond het veld. We hadden een winnaars en een verliezers ronde. In de winnaarsronde waren 4 prijzen te behalen, een 1e, 2e en 2x een 3e, in de verliezersronde was er een 1e en 2e prijs. 

De 2e prijs in de verliezersronde ging naar Sietze Greidanus, Inge Bosch en Sietske Terpstra. Deze konden met hun degelijke kaatsen niet winnen van Steven Koster, Elisah Vos en Rindert Bakker, die dus de 1e in de verliezersronde mee naar huis namen. 

De 3e prijs in de winnaarsronde werd gewonnen door het partuur Sil v/d Geest, Arjen Pieter Bouma en Marije v/d Meulen, wat lieten ze een tussen spel zien.
Er was nog een 3e prijs en deze is gewonnen door Thomas Dijkstra, Hilda Meinsma en Anjali Dijkstra-Kooistra. 

De 2e prijs in de winnaarsronde is gewonnen door Wesley van de Wint, Anke Greidanus en Alida v/d Sluis.  

De 1e prijs is gewonnen door Klaas Gerrit Meulenaar, Marrit Wielenga en Ingrid Hiemstra. In de finale stonden ze erg veel achter, tot ze zich op scherp zetten en toch de winst naar zich toe wisten te trekken en de krans mee naar huis mochten nemen. 

Het was tot laat gezellig in de kantine, de laatste kaatsers gingen rond 4.00 uur naar huis.
Wat hebben we een mooie kaatsnacht gehad, met dank aan spelers, vrijwilligers en de sponsoring van de Boeren van Tzum. 

Tot de volgende keer, maken we er dan weer een gezellige wedstrijd van! 

Reacties zijn gesloten.