verslag 16 mei 2015 “Siebe en Griet Greidanus partij”

Vandaag alweer de 2e ledenpartij van dit jaar. Onder herfstachtige omstandigheden werd de partij geopend door Auke van der Meulen. Voor het eerst in de geschiedenis de “Siebe en Griet Greidanus partij”. Dit echtpaar heeft het kaatsen altijd een warm hart toegedragen, nu niet meer in ons midden.
De kransen werden beschikbaar gesteld door Siebe en Ytsje Greidanus.

Bij de senioren stond er pearkekeatsen op het programma. Bij de jeugd een gewone ledenpartij.

De welpen kaatsten vandaag individueel. Er waren 3 omlopen waarbij er iedere keer een ander partuur gevormd werd. De parturen waren allemaal redelijk aan elkaar gewaagd, gezien de eindstanden.
Aan het eind van de rit werden de punten van alle kaatsers bij elkaar opgeteld en waren er 4 prijzen te verdelen.

De eindstand was als volgt:

IMG_5851-kl

  1. Sido Cnossen. Hij heeft alle partijen gewonnen.
  2. Luuk Weyer. Ook Luuk heeft alle 3 wedstrijden gewonnen, maar had 2 tegeneersten meer.
  3. Jelmer de Jong.
  4. Bianca Hiemstra

Bij de pupillen vandaag iets minder opgave dan de vorige keer.
De pupillen kaatsten met z’n 3en in een poultje van 4 partuur.
Iedereen kaatste een keer tegen elkaar.
Na 2 rondes had het enige meisjespartuur, bestaande uit Alise, Jildau en Lotte beide wedstrijden weten te winnen. Maar ook de andere partuurtjes hadden al de nodige punten binnengehaald. Het kon nog alle kanten op.
Uiteindelijk wisten de dames ook de laatste partij te winnen en waren zij de winnaar van de mooie kransen. Op nummer 2 is geëindigd Redmar Cnossen, Ingrid Hiemstra en Jesse Zijlstra.

IMG_5868kl

De schooljeugd kaatste vandaag ook weer individueel. 2 keer kregen zij de kans zich van hun beste kant te laten zien. Er waren 3 prijzen te vergeven. De nummers 1 en 2 zijn geworden Jessie Bok en Francien Yntema, zij hadden 2 partijen gewonnen. Jessie had maar 3 tegeneersten en Francien 5.
De derde prijs was voor Nynke van der Veen.

IMG_5883-kl

Bij de senioren kaatsten maar liefst 23 pearkes om de prijzen. Het niveauverschil was hier en daar nog wel eens wat groot, maar door een verliezersronde wordt dit altijd weer mooi geselecteerd.

De halve finale in de winnaarsronde ging tussen Jan Hoitema en Corina van Wieren tegen Janna Reitsma en Klaas van der Brug. Jan en Corina wisten deze partij te winnen en kwamen zo in de finale tegenover broer en zus Gerrit en Janet. Gerrit en Janet namen al snel een voorsprong, echter Jan en Corina kwamen goed terug. Maar niet genoeg, op de stand van 5-4 en 6-2 waren de kransen voor Gerrit en Janet.

In de verliezersronde was er een derde plaats voor Petra de Schiffart en Rindert Wijnia. Zij waren niet opgewassen tegen Wieger en Anita Palma. In de finale werd hun tegenstander Jacob Bosch en Tjitske Tolsma.
Jacob en Tjitske wonnen deze partij.

IMG_5900-kl

20150516-pearkekeatsen

Reacties zijn gesloten.