4 juli Prinsessen partij pupillenmeisjes KNKB

20150704-knkb-meisjesVanwege de weersvoorspellingen van vandaag begonnen wij met de meisjescategorie ook om 9 uur i.p.v. 11 uur.
Bij de welpenmeisjes stonden 19 parturen op de lijst.
Omdat de wedstrijd van de welpenmeisjes niet doorging door het geringe aantal deelnemers waren vandaag 8 welpenmeisjes aanwezig. En dit deden ze niet onverdienstelijk. De helft van hen kwam tot de 2e omloop.

(klik op het plaatje voor de wedstrijdfoto’s)
Het leek vanmorgen allemaal nog mee te vallen. De temperaturen waren niet zo hoog als verwacht en het windje zorgde ervoor dat het aangenaam kaatsen was.
Vanwege temperaturen heeft de KNKB de verliezersronde laten vervallen. Zo konden voor het middaguur al 3 omlopen gekaatst worden.
We zagen prachtige evenwichtige partijen met mooi sportief spel.
Na 12 uur begon de temperatuur op te lopen waardoor de omlopen wat langer duurden. De kaatststers moesten iets meer rust, verkoeling en drinken hebben.
Door de temperaturen werden de partijen wat spannender maar hebben de meisjes zich goed gepresenteerd.
Vanaf de derde omloop eindigde bijna elke partij in een 5-4 stand. Er moest dus echt gestreden worden. In de halve finale mochten Larissa Smink en Moniek Lootsma het opnemen tegen Anke Wassenaar en Iris Oosterbaan. Na een lange gelijkwaardige strijd moesten Larissa en Moniei het onderspit delven.
De finale ging tussen Anke en Iris tegen Julia Marthine Rienks en Tara Brit van der Meulen. Het leek snel dat Anke en Iris de krans mee naar huis gingen nemen. Al snel was het 4-1 voor de dames. Julia en Tara Britt wisten echter teug t e komen en uiteindelijk op en stand van 5-5 6-4 de partij op hun naam te schrijven.

Julia heeft zich over de dag heen als een stabiele kaatsster laten zien die het partuur goed leidde. Unaniem werd door de commissie besloten dat Julie de Prnses van deze dag werd.
Na de uitreiking van de jongens mochten prins en prinses samen op de wagen.

1 Julia Marthine Rienks en Tara Britt van der Meulen
2. Anke Wassenaar en Iris Oosterbaan
3.Larissa Smink en Moniek Lootsma

Reacties zijn gesloten.