Basisscholen partij 20 april 2022

Op een zonovergoten maar toch nog fris veld werd er vandaag gekaatst. Voor het eerst in 2 jaar kon de basisschool wedstrijd worden gekaatst.

Van 4 scholen, uit de gemeente Waadhoeke, waren er in totaal 30 aanmeldingen. Dit betekende dat er gekaatst kon worden in 2 tallen met daarmee 15 partuur op papier.

 Om 14.00uur opent Gerrie Talsma namens de “oude” federatie de wedstrijd. 2 minuten later zijn de 6 perken gevuld. Een klein probleempje ontstond toen bleek dat er 1 speler niet aanwezig was maar dit werd snel opgelost, Jelmer Velzen uit Achlum had deze middag nog niets te doen dus kon wel even kaatsen.

Een eerste omloop die afwisselend eenzijdige en spannende wedstrijden had. Partuur 15 was de enige die zeker was van de 2e omloop (staand nummer).

Winnaars ronde en herkansingsronde zijn bekend, iedereen mocht nog een keer kaatsen. Ook in de 2e omloop waren de spannende wedstrijden afgewisseld met snelle partijen.

Na de 2e omloop waren de halve finalisten bekend. Alle 4 de halve finales waren gelijk, een sterk partuur tegen een nog sterker partuur. Alle 4 de finalisten hadden niet meer dan 2 tegen eersten in de halve finale.

De beide finales waren mogelijk de spannendste wedstrijden van de dag, de 8 kaatsers die de finales mochten kaatsen waren ook de beste kaatsers van de dag.

In de herkansingsronde konden Anke en Else net niet winnen van Jan en Luuk. Op de stand 5-5 6-2 winnen Jan en Luuk de finale in de herkansingsronde.

De finale in de winnaarsronde was ook spannend maar dan op een andere manier. Wie maakte de minste fouten en wie kan het beste om de beste speler heen kaatsen. Uiteindelijk trekken Lars en Jelte aan het langste eind. Ze winnen de finale met 5-4-6-4 van Geart en Jelmer. Lars werd later ook tot koning van de dag uitgeroepen.

Volledige uitslag:

Winnnaars:        1e prijs  Lars Bosch (koning) en Jelte Viëtor

                       2e prijs  Geart Dijkstra en Jelmer Velzen

                               3e prijs  Nick Lousma en Inke Nore Hiemstra

                               3e prijs  Jesse de Boer en Ylze Meppelink             

Herkansing         1e prijs Jan Bronger en Luuk Heemskerk

                               2e prijs Anke Zijlstra en Else Bakker

In het bijzonder een dikke felicitatie aan de prijswinnaars uit Tsjom.
Klik op het plaatje voor de wedstrijd foto’s.

Reacties zijn gesloten.