knkb schooljongens 12 juli

Wat fijn dat we op de valreep nog een wedstrijd konden organiseren voor de schooljongens die KNKB kaatsen, zij hadden nog geen wedstrijd ingepland voor afgelopen weekend en door de hulp van onze top vrijwilligers hebben we dit mogelijk gemaakt!

Met behulp van een goed protocol was het goed te doen om ons met zijn allen te houden aan de corona maatregelen. In de kantine en op de velden waren de nodige voorzorgsmaatregelen genomen zodat we verantwoord konden kaatsen. Vandaag niet op het kaatsveld, dat in onderhoud was, maar op het voetbalveld dat ook in prima conditie was en ruim genoeg voor de perken en publiek.

Wij hadden er zin! Om iets na 9 uur meldden de eerste jongens zich al. Ze waren erg enthousiast om voor het eerst dit seizoen te kaatsen. Ook voor de ouders leek het wel een gezellige reünie (wel met afstand uiteraard).

Om klokslag 10 uur gaf scheidsrechter Rink Rudmer Sterk het schot om te starten.

Met 10 perken konden de eerste 20 parturen los. Ondanks de korte opgave tijd stond er maar liefst 47 jongens op de lijst.

Er werd erg sportief gekaatst door de jongens onder prachtige weersomstandigheden. Af en toe een klein briesje, een zonnestraal of een wolkje.

Na vele prachtige wedstrijden op het veld door alle parturen, was het partuur 3 die de derde prijs in ontvangst mochten nemen. Jorn de Vries (Oude Bildtzijl) en Douwe Faber (Pingjum) gaven niet op in de halve finale tegen de jongens van partuur 15, Jelte de Jong (Menaam) en Pieter Siebe Cuperus (Oosternijkerk), maar op een stand van 5-4 6-6 waren het toch Jelte en Pieter Siebe die een plekje in de finale kregen. Zij mochten het opnemen tegen partuur 18 dat werd gevormd door Jorrit Palma (Tzum) en Iwan Hiddinga (St. Annaparochie). Zij waren via een staand nummer in de finale beland.

Er werd door beide parturen volop gestreden om de punten maar op de stand 5-1 en 6-2 waren het Jorrit en Iwan die de krans mee naar huis mochten nemen.

De finale in de verliezersronde gingen tussen de parturen 17 met Nick van der Walt (Sexbierum) en Arjen Bauke Hofstra (Dronrijp) en 7 met Jardo Sterkenburg (Zweins) en Harmen Jacob Postma (Waaksens). Ook in deze partij werd goed gekaatst en werd geknokt voor elke punt maar uiteindelijk trokken Nick en Arjen Bauke aan het langste eind. Op een stand van 5-3 en 6-6 werd de partij beslist en werden Nick en Arjen Bauke de eerste in de verliezersronde en Jardo en Harmen Jacob de tweede.

Allemaal van harte gefeliciteerd met de prijs! Maar een prijs willen is zeker niet het belangrijkste vandaag… de jongens konden weer met veel plezier kaatsen en daarom kunnen we terugzien op een prachtige sportieve dag!

Graag willen we nog bedanken onze sponsors De Heus en Storteboom, de perkleg-vrijwilligers, onze huisfotograaf Lieuwe, de TC leden, de scheidsrechter en alle ouders die ons geholpen hebben om deze wedstrijd te organiseren.

Lieuwe Bosch heeft prachtige foto’s gemaakt die je kunt bekijken via deze link: https://myalbum.com/album/xqGRyPpHDjE6

Reacties zijn gesloten.