Prinsenpartij KNKB 9 juli

IMG_6221Vandaag vond op een zonovergoten veld in Tzum de prinsenpartij plaats. Een partij die jaarlijks op veel deelnemers kan rekenen. Er zijn dan ook prachtige rijzen te winnen. Kramer juwelier uit Franaker sponsorde ook weer dit jaar een deel van de prijzen. De deelnemers konden strijden om prachtige kettinkjes met kaatshangers. Daarnaast wordt aan het einde van de dag de Prins benoemd. Op de lijst stonden dan ook 30 parturen. Helaas waren er enkele afmeldingen waardoor er bij geloot moest worden. Om klokslag 9 uur konden de eerste ballen opgeslagen worden.

(de wedstrijdfoto’s staan online klik op het plaatje of kijk bij foto’s)

Een gemengde lijst met een aantal sterke parturen. Dit bleek wel uit de wedstrijduitslagen. Standen van 5-5 wisselden elkaar af met uitstalen van 5-0. Tot 11.00 uur hadden de jongens 4 velden ter beschikking waardoor de 2 omlopen rond 11 uur verkaatst waren. Toen kwamen de pupillen meisjes erbij en werd verder gekaatst op 2 velden. Vanaf de 3e omloop zagen we voornamelijk nog spannende wedstrijden waarin de parturen behoorlijk aan elkaar gewaagd waren.

Begin van de middag betrok het weer. De wind haalde aan en op het open veld van Tzum betekent dit dat de kaatsers bij de opslag hier last van hebben. Gelukkig wisten we het wel tot en met de halve finales droog te houden.

De eerste halve finale ging tussen Arjen Stremler / Durk Bootsma en Leon Wijning / Mattys Renema tegen Dit werd een spannende partij waarbij Arjen en Durk uiteindelijk met een stand van 4-5 / 6-6 aan het kortste eind trokken. De andere halve finale ging tussen Marten Leijenaar / Bjorn Idsardi en Jorrit Nanninga / Jens Kooistra. Marten en Bjorn die alle partijen op een 5-5 stand wisten te winnen konden dit deze omloop niet volhouden. Zij moesten met een stand van 1-5 / 6-6 het onderspit delven.

De finale werd vervolgens een stuk minder spannend. Inmiddels regende het flink en Leon en Mattys konden met deze omstandigheden het beste omgaan. Op een stand van 5-0 / 6-6 wisten zij de finalepartij van Jorrit en Jens te winnen.

De finale in de verliezersronde ging tussen Folkert Boersma / Jelmer Brouwer en Rutger Kambangsila / Douwe Dijkstra. Ook deze partij werd snel beslist. Op een stand van 2-5 / 4-6 wisten Rutger en Douwe de partij te beslechten. Door de Prinsencommissie werd met één punt verschil ten opzichte van Mattys, Leon Wijning als prins benoemd.

Prijzen Winnaarsronde:

  1. Leon Wijning Mattys Renema
  2. Jorrit Nanninga Jens Kooistra
  3. Marten Leijenaar en Bjorn Idsardi Arjen Stremler en Durk Bootsma

Prijzen Verliezersronde:

  1. Rutger Kumbangsila Douwe Dijkstra
  2. Folkert Boersma Jelmer Brouwer
  3. Pieter Breeuwsma en Rutger Sijbesma

Jan-Tymen Eisma en  Yoeri Buiteveld

IMG_6181IMG_6221IMG_6240

Reacties zijn gesloten.