Prinsessenpartij KNKB 9 juli

IMG_6221
Vandaag vond op een zonovergoten veld in Tzum de prinsessenpartij plaats. Een partij die jaarlijks op veel deelnemers kan rekenen. Er zijn dan ook prachtige prijzen te winnen. Kramer juwelier uit Franaker sponsorde ook weer dit jaar een deel van de prijzen. De deelnemers konden strijden om prachtige kettinkjes met kaatshangers. Daarnaast wordt aan het einde van de dag de Prinses benoemd. Op de lijst stonden dan ook 17 parturen.

(de wedstrijdfoto’s staan ook online klik op het plaatje of kijk bij foto’s)

Omdat de pupillen jongens eerst 2 omlopen moesten kaatsen konden de meisjes om even over 11 uur starten. Een gemengde lijst met een aantal sterke parturen. Dit bleek wel uit de wedstrijduitslagen. Standen van 5-5 wisselden elkaar af met uitstalen van 5-0. Doordat Femke Folkerts met een blessure uitviel moest er bijgeloot worden. Dit veroorzaakte enige vertraging.

Tot het begin van de middag konden de meisjes in het zonnetje kaatsen. Helaas betrok het weer daarna. De wind haalde aan en op het open veld van Tzum betekent dit dat de kaatsters bij de opslag hier last van hebben. Gelukkig wisten we het wel tot en met de halve finales droog te houden.

De eerste halve finale ging tussen Noa Elzinga / Geertje Bijlsma en Marrit Wielenga / Rixt Blanke. Waar het in het begin erop leek dat Marrit en Rixt de partij zouden winnen kwamen Noa en Geertje terug en namen de partij over. Op een stand van 5-4 / 6-4 wisten zij de partij te winnen. In de andere halve finale hadden Gerde Lycklama a Nijeholt en Anke Wassenaar een staand nummer waardoor zij in de finale Noa en Geertje tegen kwamen. De rust had Gerde en Anke goed gedaan. Noa en Geertje waren in de halve finale al flink nat geregend en koud geworden. In de finale hadden Gerde en Anke hier het voordeel van. Zij wonnen deze partij daardoor met een stand van 5-2 / 6-2.

In de verliezersronde ging de finale tussen Ilse Marije van Beem / Moniek Lootsma en Senna Keulen / Sanne van Vlisteren. Ook deze partij was snel beslist. Met een stand van 5-2 / 6-0 wisten Ilse Marije en Moniek de partij te winnen.

Door de prinsessencommissie werd Gerde unaniem als prinses van 2016 verkozen. Later mocht zij samen met de prins op de wagen over het veld.

Prijzen Winnaarsronde:

  1. Gerde Lycklama a Nijeholt Anke Wassenaar
  2. Noa Elzinga Geertje Bijlsma
  3. Marrit Wielenga Rixt Blanke

Prijzen Verliezersronde:

  1. Ilse Marije van Beem Moniek Lootsma
  2. Senna Keulen Sanne van Vlisteren
IMG_6214IMG_6241

Reacties zijn gesloten.