Verslag Speedsbooks jeugd EK te Franeker vrijdag 22 oktober

Verslag Speedsbooks jeugd EK te Franeker.

klik op het plaatje voor de foto’s gemaakt door Lieuwe Bosch

Na een prachtig kaatsseizoen, meisjes op de Ald Meijer, en de jongens op de freule, was er vandaag een “kers op de taart”

Een van onze jeugdleden was geselecteerd voor het Speedbooks jeugd EK, Steven Koster mag deelnemen aan het onderdeel Llargues en het internationaal spel.

Vandaag, vrijdag 22-10-2021, stond het onderdeel Llargues op het programma.

Team NL bestaat uit: Steven Koster Tzum, Thomas Dijkstra Berlikum, Jurrit Ozinga Engelum, Karel Monfils Kimswerd, Mark Minnesma Dronrijp, Hessel Postma Winsum, Jorn Lars van Beem Dronrijp.

Na een rommelig begin, er waren 2 verschillende wedstrijdlijsten in omloop, mocht team NL het in hun eerste wedstrijd opnemen tegen de Basken.

Een stroef begin, kleine foutjes en het niet kunnen profiteren van de fouten van de tegenstander bracht team NL al snel op een 4-1 achterstand. Op zich nog niet slecht omdat dit spel niet gebruikelijk is voor de team NL. Maar dan, het begint te lopen. Steven inmiddels ook in het veld (was begonnen als wissel). De foutjes worden omgezet in punten en team NL komt snel terug tot 4-3.

Het spel wordt stil gelegd, weersomstandigheden. Na deze korte onderbreking kan team NL het positieve kaatsen niet voortzetten en uiteindelijk verliezen ze hun 1e wedstrijd met 5-3 40-30. Jammer maar de heren mochten met opgeheven hoofd van het veld.

2e wedstrijd tegen team Valencia. Het land waar dit spel wordt gespeeld.

De jonge heren komen tot leven, veel plezier en veel lawaai tijdens de eigen gemaakte punten. Ze zijn los.

Prachtige opslagen van Thomas en Steven tegenover onvoorstelbare uitslagen van Jorn Lars maken deze wedstrijd een groot vermaak van de supporters. Hessel af en toe nog wat onzeker op nummer 4, maar ook de nodige punten gemaakt. Mark die onvermoeibaar het team op sleeptouw wil nemen en ook heeft gedaan. Inclusief de 2 reserve spelers een prachtige wedstrijd die team NL heeft gewonnen met 5-2 40-0.

Na de laatste slag tegen Valencia hoor ik KNKB media achter mij zeggen in de microfoon, team NL heeft gewonnen van het machtige Valencia.

3e wedstrijd, inmiddels 3 uur uitgelopen op het programma, staat België als tegenstander klaar voor de laatste poule wedstrijd voor team NL.

Een gala voorstelling van team NL. Waar het voor de wedstrijd nog even een praatje was met de Belgische jongens die ze goed kennen door de internationale muurkaatswedstrijden waren de messen geslepen toen het fluitje klonk. Prachtig teamwork leverde een klinken overwinning.

5-0 40-30, de derde wedstrijd ook gewonnen.

Nu, vrijdag avond 22-10-2021 is het nog niet zeker hoe het komt. Team NL heeft zich geplaatst voor de finale alleen kon deze niet meer gespeeld worden (geen daglicht meer).

Voor zover ik weet zijn er 2 opties, optie 1, finale zondag 24-10-202. Optie 2, Team NL is Europees kampioen. Op dit moment hebben de heren de meeste punten en de minste tegen punten.

Na een koude en natte dag nog even afwachten voor het resultaat.

Reacties zijn gesloten.