Ledenwedstrijd 12 mei 2018

Ledenwedstrijd 12 mei 2018                                                   (klik op het plaatje voor de wedstrijdfoto’s)20180512

Vandaag was de tweede ledenwedstrijd van dit seizoen. Om 12.00 uur konden we los. We hebben het wederom getroffen met het weer, de zon heeft zich vaak laten zien en dat was ook te zien aan alle rode hoofden.

De welpen, pupillen en schooljeugd zijn deze keer verdeeld in twee groepen, groep a en groep b. In groep a (de welpen en pupillen) werd er gekaatst in een poule, er waren 3 parturen. Iedereen mocht een keer tegen elkaar kaatsen. De winnaars zijn Meindert-Jan Zijlstra en Janet Adema geworden, zij wisten 2 keer te winnen met 5-2 en 5-1. In groep B (de pupillen en schooljeugd) werd er ook gekaatst in een poule. Elk partuur mocht 3 keer kaatsen. Er zaten zeer veel spannende partijen tussen. 3 partijen zijn geëindigd in 5-5. De 2de prijs is gewonnen door Gerbrich Koster en Bianca Hiemstra, zij hadden in totaal 19 eersten. Jorrit Palma en Dytmar de Groot wisten alle wedstrijden te winnen en hebben met 21 eersten de eerste prijs gewonnen! De prijs winnaars hebben een bon van de action gekregen. Bij het pearke keatsen waren 18 partuur. Er werd fanatiek gekaatst en er zaten veel spannende partijen tussen. In de halve finale van de winnaarsronde moesten Marije v/d Meulen en Steven Koster het opnemen tegen Amarens Poelstra en Johan Hettema. Een aantal keren werd het 6-6 maar lukte het Marije en Steven niet om het eerst te pakken. Helaas voor Marije en Steven verloren ze de wedstrijd maar wisten ze toch de 3de prijs te pakken. In de finale ging het tussen Amarens Poelstra en Johan Hettema tegen Truus Overal en Klaas v/d Brug. Amarens en Johan hadden steeds een grote voorsprong maar Truus en Klaas gingen door tot het einde maar zijn niet verder gekomen dan 4 eersten. De tweede prijs was voor Truus en Klaas en Amarens en Johan hebben de eerste prijs mee naar huis genomen.

In de verliezersronde ging de halve finale tussen Siebrich Atsma en Jacob Bosch tegen Anke Greidanus en Klaas Gerrit Meulenaar. Het was een spannende partij maar Anke en Klaas Gerrit wisten te winnen met 5-4 6-2. De derde prijs in de verliezersronde was voor Siebrich en Jacob. In de finale van de verliezersronde moesten Anke en Klaas Gerrit het opnemen tegen Johanna Atsma en Lieuwe Bosch. Johanna en Lieuwe hebben de partij gewonnen met 5-3 6-6 en wonnen hiermee de eerste prijs van de verliezersronde. Anke en Klaas Gerrit zijn tweede geworden in de verliezersronde. De prijzen van de pearkes waren lekkernij pakketten van de jumbo.

De sponsors die deze wedstrijd mede mogelijk gemaakt hebben zijn loonbedrijf & kraanverhuur R&H Bakker en Huhtamaki.

Alle vrijwilligers en kaatsers bedankt en hopelijk zien wij jullie 19 mei weer op het kaatsveld!

CH7A4785

 

CH7A4942

Reacties zijn gesloten.