Wedstrijdverslag 19-5-2018

Ledenwedstrijd 19-5-2018

 Het veld lag er weer prachtig bij en we hadden perfect kaatsweer. Om 12 uur konden we los. Bij de welpen werd er gekaatst met 3 partuur. Ze waren snel uit gekaatst maar hebben een leuke dag gehad! De eerste prijs was voor Piter de Groot en Janet Adema. Als verassing hebben de sponsors ervoor gezorgd dat alle welpen een prijs hebben gekregen, hier waren ze natuurlijk hartstikke blij mee!

De pupillen en schooljeugd kaatsten vandaag individueel. Iedereen mocht drie keer kaatsen en telkens met andere maten. Individueel werden de eersten opgeteld. Er werd spannend gekaatst en alle pupillen en schooljeugd hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk eersten te scoren. De uitslag was als volgt:

4ee prijs Yannah Palma met 16 eersten.
3ee prijs Dytmar de Groot met 17 eersten.
2ee prijs Marrit Wielenga met 18 eersten.
1ste prijs Simon Benders met 21 eersten.

Bij de dames waren er 8 parturen. Er werd gekaatst met een winnaarsronde en verliezersronde. Er is goed geloot waardoor er geen parturen waren die er bovenuit staken. In de finale van de verliezersronde stonden Douwina Yntema en Alise Elgersma tegen Gerhardina Talsma en Jildau Wielenga. Het was een spannende partij die eindigde in 5-5 4-6 voor Gerhardina en Jildau en hierdoor namen zij de eerste prijs van de verliezersronde mee naar huis, Douwina en Alise kregen de tweede prijs.
In de finale van de winnaarsronde ging het tussen Johanna Atsma en Lotte Weijer tegen Gerbrich Elgersma en Sanne Strikwerda. Er werd leuk gekaatst en Johanna en Lotte wisten te winnen met 5-2 6-6. Zij gingen met de krans naar huis en Gerbrich en Sanne namen de tweede prijs mee.

Bij de heren werd er gekaatst met 4 parturen en in een poule. Dit betekende dat iedereen 3 keer mocht kaatsen. Er zaten spannende partijen tussen. Het partuur van Cornelis Rusticus, Roelof Rusticus en Hessel Westra wisten met 14 punten de tweede prijs te pakken. Het partuur die alle wedstrijden wonnen en met de krans naar huis gingen waren Wieger Palma, Klaas Terpstra en Arie Smedinga.

De prijzen bij de jeugd werden vandaag gesponsord door 3 kinderopvangen in Tzum, namelijk It Elfkes Plakje, Oebele en Villa Hakuna Matata. Zij zorgen er ook voor dat alle welpen een prijsje kregen. Bedankt!
De prijzen bij de senioren zijn vandaag gesponsord door bakkerij de Schiffart. De prijswinnaars kunnen genieten van heerlijke koeken en andere lekkernijen van de bakker! Bedankt!

Hopelijk zien wij jullie weer op de volgende ledenpartij!

prijswinnaars 1 190518 prijswinnaars 2 190518 prijswinnaars 3 190518

 

Reacties zijn gesloten.